Patru la unu

De curand am auzit un speaker vorbind despre modul in care ar trebui sa te prezinti, atunci cand ai un produs sau un serviciu spre vanzare: “ E nevoie ca produsul / serviciul tau sa fie atat de bun incat cumparatorul tau sa fie surprins, sa oferi mai mult decat lucrul pentru care acesta a platit”.

Cand auzi pentru prima data astfel de vorbe poti simti ceva presiune pe umerii tai. Insa…

Dupa ce l-am citit pe J. Whitmore perspectiva mea s-a schimbat automat si radical. Am inteles ca, in calitate de coach poti face acest lucru si partea frumoasa este ca tot ce oferi se intoarce la tine intotdeauna sub forma dezvoltarii tale profesionale si chiar a dezvoltarii tale umane.

In perspectiva mea lucrurile stau astfel: Clientul (coachee) solicita un lucru, iar tu ca si coach oferi patru. Cum ti se pare asta?

Lucrul pe care il solicita clientul este evident – sprijinul in scopul atingerii obiectivului sau.

Oferta coach ului:

  1. Starea de prezenta – calitatea de a avea o atentie constienta si lipsita de critica/judecata. Daca preferi un termen modern cred ca se poate folosi cu succes termenul mindfulness. Cea mai importanta trasatura a mindfulnes- ului, in acest context, este aceea ca se transmite catre interlocutor fara efort.
  2. Responsabilitatea (a se intelege abilitatea de a raspunde). Este o calitate care trebuie emanata, prezenta in cadrul conversatiei, pentru a putea fi preluata de interlocutor intr-un mod cat mai sanatos si armonios.
  3. Increderea in sine functioneaza in acelasi sens, si presupune sa cunosti cine esti ca fiinta, nu numai ca persoana.
  4. Sprijinul solicitat initial, in vederea atingerii obiectivului concret.

Sub forma asta, clientul solicita un lucru si primeste in schimb patru – o oferta de nerefuzat. Iar coach-ul, cu cat ofera mai mult cu atat se dezvolta mai mult… si cu cat se dezvolta mai mult, poate oferi mai mult.

Aceasta este perspectiva mea asupra unei relatii profesionale. Daca ti-a atras atentia, te invit sa participi la workshop-ul meu, pe care il voi tine sub egida ‘Coaching Partners’, unde vom explora prima treapta – mindfulness. Cred ca e important sa adaug ca expunerea aceasta a luat in calcul profesia de coach, dar ce profesie nu poate fi imbunatatita printr- o atentie constienta si lipsita de critica?

Pentru a vedea descrierea evenimentului te rog sa accesezi acest link:

https://www.facebook.com/events/749994808726961/

Pentru inscrierea la seminar te rog sa accesezi link ul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddcm-W0h7WkU67YAfadqus-wItuezYz3MMsL1ba9Uv4Xhjow/viewform

Info:

Data: 20.03.2019

Durata: 18:30-20:30

Pret: 50 lei

Locul: Seneca AntiCafe, Str. Arhitect Ion Mincu Nr 1, Bucuresti

Locurile fiind limitate, participantii vor fi acceptati in ordinea inscrierii.

Te astept cu bucurie la seminar,

Alex Preda

Life coach

 

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.