Noul “Te iubesc” din perspectiva unui coach

Cineva spunea ca “Te iubesc” este pe atat de nou pe cat este de vechi.  Dar se pare ca prezentul  ne invita   sa privim lucrurile dintr o altfel de perspectiva… pentru ca  lumea s-a schimbat intr- un mod radical. Schimbarea cuprinde totul, de la aspectele tehnologice si economice pana la tipul relatiilor de cuplu. Acestea au ajuns intr-o zona inedita.  Se pare ca proaspatul “Te iubesc” este mai mult nou decat vechi.

Sa vedem cum!

Relatiile exista pentru ca exista oameni si evolueaza pentru ca oamenii evolueaza. Oamenii tind sa devina oameni constienti, iar relatiile, urmandu-i, tind sa devina relatii constiente.

Cum este omul nou? Care sunt trasaturile sale si de ce anume este acesta constient?

Omul constient, printre altele, nu tine la spate ideea ca s-a nascut si ca intr-o zi va muri, de aceea momentele sale devin  de multe ori unice si pline de viata. El este constient ca are un corp si un mindset si nu se confunda cu acestea. Este  constient ca este  facut din acelasi material ca si partenerul sau si de aceea  se regaseste in partener pana la un nivel foarte profund. Astfel, cresc atat importanta compasiunii cat si a libertatii fiecaruia,  ca elemente fundamentale necesare existentei unei relatii (Ar fi contradictoriu pentru un astfel de om sa spuna “ Te iubesc dar tu trebuie sa fii / sa faci asa cum cred eu ca trebuie”).

Omul constient  nu se multumeste cu ideea de a avea datoria sa faca pe cineva fericit, vrea mai mult- il incanta ideea de a avea bucuria sa faca pe cineva fericit. El crede intr-o inteligenta a bucuriei care este superioara inteligentei unui ego, a unui “eu” limitat. Doreste sa ii permita bucuriei sale sa lucreze in locul sau,  sa ii permita acesteia sa trezeasca, sa potenteze si sa hraneasca bucuria partenerului, mai bine decat ar putea face-o “el”. Pornind de la aceasta credinta, in mod aparent egoist, se straduieste sa nu schimbe pe nimeni ci sa  lucreze  la el insusi, la bunastarea sa interioara, la echilibrul si la armonia sa.

Pentru omul constient relatia este un alt spatiu unde poti experimenta viata… ceva  diferit de spatiul oferit de statutul de single. Este vorba despre un  spatiu unde te poti exprima liber, unde poti impartasi  in mod liber ceea ce ai deja si ceea ce dobandesti pe parcurs; un spatiu unde poti evolua, nu din cauza ca esti insuficient, ci din bucuria  de a fi liber sa fii diferit. Cum adica liber de a fi diferit? Adica liber de a fi diferit azi fata de cum ai fost ieri, liber de a nu fi prins in seductia unui tipar de gandire, de simtire sau de exprimare care sa traiasca in locul tau.

Ramas bun “You complete me”!

Bine ai venit “ I am ok, you are ok”!

 

Alexandru Preda

Life Coach.

 

 

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.