„Găsește soluții la problemele sau provocările tale!” – articol de Costel Coravu

La evenimentele noastre periodice de Coaching Test Drive, temele de conversație se subscriu situațiilor concrete pe care le au oamenii de rezolvat.

Acest articol aduce din partea lui Costel Coravu o clarificare a intenției noastre de a asocia abordarea prin coaching, cu tehnici și instrumente specifice, cu soluțiile găsite pentru rezolvarea problemelor și întâmpinarea provocărilor.

«Atunci când oamenii vor să schimbe ceva în viața lor, ei pot aborda procesul de schimbare din două contexte diferite:

  • ceva din viața lor de până atunci constituie o „problemă”
  • își doresc ca ceva să fie într-un fel anume în viitor

Astfel că:

O PROBLEMĂ este ceva din trecut sau prezent, care nu a fost sau nu este așa cum au vrut sau vor!

O PROVOCARE este ceva din viitor care vor să fie într-un anumit fel!

În aceeași ordine de idei, în legatură cu problemele sau provocările lor, oamenii își propun un scop pe care vor să îl împlinească. Din aceasta perspectivă, formularea scopului poate fi făcută în două moduri:

  • Un mod nefuncțional – formularea scopului prin intermediul unei negații: ceva să nu fie într-un anumit fel. Nefuncționalitatea este cauzată de faptul că negația nu ofera acces la soluții, pentru că nu face altceva decât să elimine o singură posibilitate de manifestare din totalul acestora! Și rămâne neclar ce vor de fapt oamenii să se întâmple dacă acel ceva va dispărea. Iar neclaritatea nu conduce la soluții!
  • Un mod funcțional – formularea scopului prin intermediul unei afirmații. În acest caz este clar ce vor oamenii să se întâmple și astfel accesul la soluție este mult mai facil.

De cele mai multe ori, atunci când sunt invitați să descrie în ce constă problema sau provocarea lor, oamenii alcătuiesc o „poveste”, care conține în marea majoritate cuvinte care nu sunt altceva decât interpretările lor în legătura cu situația în cauză. Acest fel de a se raporta la circumstanțele pe care vor să le schimbe nu îi ajută, pentru că nu sunt racordați la realitate. De îndată ce dobândesc competența de a separa descrierea realității (fapte, fenomene observabile, acțiuni – în esență ce poate fi observat în mod direct și măsurat) de interpretarea ei, accesul la soluția potrivită pentru schimbare este mult mai facil, în primul rând datorită scăderii nivelului emoțional asociat interpretărilor lor. Odată ce nivelul emoției asociate scade, probabilitatea de a găsi o soluție rațională eficace pentru identificarea celor mai potrivite resurse și acțiuni pentru a își atinge scopul crește.

În plus, atunci când oamenii caută soluții pentru problemele sau provocările lor, ei se confruntă cu câteva capcane, altfel spus contexte care îi împiedică să aibă acces la soluția căutată.

Iată care sunt:

  1. Mai multe „probleme” în același timp
  2. Descrierea problemei prin folosirea de abstractizări și generalizări (povești și interpretări)
  3. Concentrarea atenției pe altcineva
  4. Atașarea de poveste (acordarea valorii de adevăr poveștii în cauză)
  5. Evitarea adevărurilor neplăcute

Prin instrumente și abordări de coaching, care se bazează pe identificarea realității existente și a celei dorite, oamenii au acces ușor și rapid la soluția potrivită pentru împlinirea scopurilor lor.»

Participă la următoarea serie Coaching Test Drive completând FORMULARUL DE ÎNSCRIERE!

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.