DETAȘEAZĂ-TE DE REZULTAT! – COSTEL CORAVU PCC (ICF)

”Ce ?”  – veți spune, ”Cum adică?”.

Adică starea voastră interioară de bine să nu fie afectată de obținerea sau ne-obținerea unui rezultat anume.

”Și atunci care ar mai fi motivul pentru care să mai ”lupt” pentru obținerea lui?”  – puteți întreba pe bună dreptate.

Iată o explicație pentru titlul articolului.

Oamenilor le place ceea ce le este familiar, le plac lucrurile cu care sunt obișnuiți.

Atunci când vrem/dorim ceva foarte mult, se crează un context de ”lipsă” în sistemul nostru neuronal (în sensul că vrem ceva care ne ”lipsește”). Și cu timpul ne obișnuim cu acest ”sentiment” de lipsă, care, devenind obișnuință, devine familiar și ajunge să ne ”placă”.

Cu cât mai mult experimentăm o situație de genul ”Trebuie să am asta!”, cu atât mai mult ne familiarizăm cu această senzație și devenim ”obsedați” de a obține ceea ce ne dorim.

Iar obișnuința de azi ”prezice” viitorul de mâine. Și dacă mâine vei avea ce îți dorești, cum ar fi să te antrenezi să simți acum ce vei simți atunci? Și dacă poți simți în prezent ceea ce presupui că vei simți când vei avea ce îți dorești, pare ridicol sentimentul generat de ”Trebuie să am asta!”, nu-i așa?

Până la urmă, în prezent, rezultatul dorit este doar o iluzie, posibil a se întâmpla în viitor. Iar în prezent nu există decât procesul. Și dacă în orice moment al călătoriei/procesului către obținerea rezultatului dorit, te simți ca și cum ai fi obținut deja rezultatul, cum va arăta viața ta? Cum va arăta dacă în timpul călătoriei/procesului ești nemulțumit/frustrat/nervos/mânios că nu s-a întâmplat încă?

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.