CU CE LUCREAZĂ UN COACH ?

În noaptea zilei dintre 25 și 26 februarie 2019, pe la 4 dimineața, am avut un vis. M-a marcat încă din timpul derulării lui, astfel încât m-am trezit și am simțit nevoia de a-l așterne pe hârtie pentru a nu-l uita (ceea ce am și făcut) . Mai mult decât atât, m-am gândit că poate ar putea fi relevant și pentru alții, așa că iată cum am ajuns să scriu acest articol, prin intermediul căruia să vă fac părtași acestuia și unor mesaje pe care, zic eu, le-am descifrat în derularea lui.

Se făcea că eram într-o cameră mică (de circa zece metri pătrați), la început împreună cu 3-4 persoane. Am început o conversație cu ei despre coaching.

Prima mea întrebare pentru ei a fost: cu ce lucrează un coach ?

Răspunsurile au fost diferite (din păcate nu mi le mai aduc bine aminte): de la principiile oamenilor la emoțiile și/sau gândurile lor.

Pe parcurs ce ceilalți explorau răspunsuri posibile, au început să intre în cameră din ce în ce mai mulți oameni, dintre care unii păreau (cel puțin în vis) chiar personalități publice, prin atitudinea lor de ancorare puternică în principiile și modelele lor de viață, având la început o atitudine sceptică și pe alocuri chiar arogantă/zeflemitoare (nu era nici una dintre cele pe care le știm din viața reală ). La un moment dat camera s-a umplut cu oameni în așa măsură încât am fost nevoit să interzic intrarea altora, pentru că nu mai era loc.

Cu camera plină a venit și răspunsul meu la întrebarea pe care o lansasem spre explorare: cu ceea ce FAC și/sau SPUN oamenii. Sau altfel spus cu acțiunile lor.

Extinzând această perspectivă la cea a unui observator detașat, care observă din afară circumstanțele/mediul/sistemul în care se află o persoană, putem defini o acțiune ca ”ceva” care modifică felul în care existau până atunci circumstanțele/mediul/sistemul. Din punctul de vedere al unei persoane, un astfel de ”ceva” îl reprezintă ceea ce FACE și/sau SPUNE o persoană (cuvintele emise/spuse de cineva adaugă în sistemul din care face parte persoana cel puțin niște sunete noi, care până la acel moment nu existau și care pot fi observate).

Odată cu răspunsul meu, chiar și cei sceptici/zeflemitori din cameră au început să descrețească frunțile și să fie interesați de conversație. Și …. m-am trezit! Apoi m-am grăbit să aștern pe hârtie visul, așa cum ați putut citi până acum.

Ce m-a determinat să îl fac public ?

Așa cum am spus la început, mesajele pe care, zic eu, le-a conținut în formă metaforică.

Iată care sunt:

          Camera mică și câteva persoane existente la început în ea reprezintă situația actuală în domeniul coaching-ului. Procesele/programele de coaching sunt sporadice, punctuale și puțini oameni sunt interesați de așa ceva.

          Din ce în ce mai mulți oameni vor fi interesați în viitorul apropiat și vor face apel la un coach pentru a-i sprijini în acțiunile lor care să modifice circumstanțele/mediul/sistemul așa cum își doresc.

Există studii și statistici făcute de specialiști din domeniul psihologiei umane care estimează că în acest moment al istoriei umanității circa 25% dintre oameni au nevoie de un astfel de sprijin. Dacă această cifră nu reprezintă un semnal de alarmă suficient de puternic, aceleași studii/statistici estimează că în mai puțin de 20 de ani 50% dintre oameni vor avea nevoie de un astfel de sprijin

          Eficacitatea abordării prin coaching, în care firul roșu al conversației îl reprezintă acțiunile pe care o persoană le face pentru a modifica/schimba circumstanțele/mediul/lumea așa cum își dorește.

În cazul în care sunteți interesați de un astfel de sprijin sau de a dobândi abilitatea de a susține conversații bazate pe obiective și acțiune, contactați-ne la contact@coachingpartners.ro pentru a stabili o întâlnire în care să explorăm împreună calea potrivită pentru a manifesta în lume schimbarea dorită.

Costel Coravu PCC (ICF)

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.