Costel Coravu – STOP Confuziei

STOP CONFUZIEI – tot ce este nevoie să știi și Wikipedia nu îți poate spune despre cum sa ai claritate si succes

Discriminarea între a ști și a crede e într-adevăr o cheie de boltă.
… în special în procesul – de multe ori inconștient – al alegerii, deciziei și hotărârii, adică în procesul mobilizării voinței personale (mai bine zis a persoanei din noi).
Amintesc aici în mod retoric de Kurt Gödel și despre teorema sa privind incompletitudinea sistemelor formale. “Sună ca dracu”, recunosc, dar pentru orice om trecut – cum ne-cum printr-un liceu contemporan, chiar umanist, cu Wikipedia în buzunar, ceva ceva se poate spune despre această perlă a logicii secolului XX, exact cât să … ”înțeleagă” limitele oricărei modelări, a oricărui set de ”adevăruri” limitate de o experiență inevitabil finită.
Defapt, chiar vorbind despre ceva aparent năpraznic de specializat și specios – adică tocmai despre ”sfânta lor logică”, este cuprins un excelent exemplu pentru tema de fond a capitolului.
În bucata mare de cașcaval cu Cred – a fiecăruia dintre noi sunt nenumărate fantezii, viruși logico cognitivi, manipulări, contagiuni … dar vulnerabilitatea uriașă este culpa noastră de management a dezvoltării de sine.
”Inchide televizorul” !, ne sfătuiește Radio Guerilla.
Dincolo de glumă: fă ceva ! verifică-ți gabaritul percepțiilor ! sensibilitățile, recalibrează-ți instrumentele de măsură, fă un reset al sistemelor de operare sau măcar o defragmentare a folderelor în care păzești/stochezi ce crezi că știi.
Rămâi, oricum, principial vulnerabil, dar nu pe o suprafață așa mare și măcar nu-ți expui atât de tare părțile ”moi”, … sufletul, cum îi zic poeții.
HOREA MURGU, Coach”
(călător spre ținte din aceeași Munți Albaștri) ”

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.