Coaching-ul, o meserie tot mai des intalnita in Romania (video ProTv)

Un scurt reportaj video transmis la Stirile ProTv evidentiaza un fapt real, si anume, acela ca, „coaching-ul, este o meserie tot mai des intalnita in Romania, cu recomandarea ca … Atentie, insa, verificati daca presupusii antrenori sunt acreditati de o scoala de coaching!!!”

Dupa modelul antrenorilor sportivi, care se lupta impreuna cu echipa ca sa castige un trofeu important, au aparut si antrenorii personali. Ii ajuta pe oameni sa obtina performanta in cariera ori sa-si rezolve problemele din viata privata. Fenomenul se numeste „coaching” si se adreseaza persoanelor ambitioase, care vor sa-si depaseasca limitele.

Coaching-ul isi propune sa scoata ce-i mai bun din oameni. Spre deosebire de psihoterapie, nu vindeca traume, ci se axeaza pe ce trebuie facut ca sa ne atingem obiectivele.
Lucian are 24 de ani si a mers la prima sedinta de coaching. A terminat Dreptul, dar si-a dat seama ca nu e ceea ce-si doreste. Acum Lucian isi cauta viitorul. Iar dupa cateva sesiuni de antrenament, va putea sa gaseasca singur un raspuns.
Intr-un alt colt al Bucurestiului, Razvan, un om de afaceri, isi pune alte intrebari. Are o firma de traduceri si vrea sa se extinda peste hotare. Pentru asta, a apelat la un antrenor personal cu o experienta de 8 ani.
Ca el sunt sute de oameni cu functii inalte din marile companii, care incearca sa devina mai buni in ceea ce fac.
„Este o meserie care se adreseaza tuturor oamenilor care au ambitii, tuturor oamenilor care vor sa atinga rezultate mai mari sau simt ca vor sa aiba o contributie mai mare in meseria in care sunt ei sau pur si simplu in viata lor„, explica Rodica Obancea, coach profesionist.
Altii apeleaza la coaching pentru a-si rezolva probleme din viata personala. Ramona Lacatus, o antrenoare cu 12 ani de experienta, povesteste cum o mama a reusit sa-l ajute pe fiul sau. O alta mama, antreprenor si medic veterinar de succes, a reusit, dupa 16 sedinte de coaching, sa-si imbunatateasca relatia cu cei dragi.
Specialistii spun ca rezultatele sunt vizibile mai ales atunci cand vine vorba de afaceri. O ora de coaching porneste de la 100 de euro si poate sa depaseasca 500 de euro, daca cel care are nevoie de servicii este o persoana cu o functie de conducere.  Atentie, insa, verificati daca presupusii antrenori sunt acreditati de o scoala de coaching.
Sursa:  InCont.ro