Coaching de echipa – o posibila definitie

 

Până acum nu am găsit o definiţie unanim acceptată pentru coaching-ul de echipă, sunt însă aspecte comune care ne conduc către cuvinte cheie cum ar fi: obiective, performanţă, proces, sistem, rezultate, etc . Iată câteva exemple:

Coaching-ul de echipă definit ca “ajutor pentru o echipă să-şi îmbunătăţească performanţa şi procesele prin care performanţa este obţinută, prin reflecţie şi dialog”  (Clutterbuck, 2007)

Coaching-ul de echipă definit ca şi “Coaching cu o echipă pentru atingerea unor obiective comune, acordând atenţie atât performanţei individuale cât şi colaborării şi performanţei la nivel de echipă.” (Thornton, 2010)

Coaching-ul de echipă definit ca “o serie de conversaţii susţinute, folosind abilităţile de bază în coaching. Concentrarea este pe stabilirea obiectivelor, creştera conştientizării, susţinerea acţiunilor şi crearea răspunderii. Concentrarea coaching-ului poate fi pe echipă ca sistem şi/sau pe dezvoltarea individuală a membrilor în cadrul echipei. Coaching-ul de echipă este legat de realizarea obiectivelor afacerii, concentrându-ne pe rezultate şi relaţii.” (Britton, 2013)

„Coaching-ul sistemic al unei echipe este un demers de coaching aplicat echipei ca „ansamblu” sau ca sistem coerent. Nu este aşadar vorba de coaching-ul individual şi succesiv al fiecăruia dintre membrii ei, efectuat în echipă sau în grup. Ca urmare, atunci când demersul de coaching de echipă este „sistemic”, el este centrat pe echipa înţeleasă ca un „întreg” aproape indisociabil şi al cărei proiect, a cărei bună funcţionare şi ale cărei rezultate depind în totalitate de responsabilitatea fiecăruia dintre membrii ei.” (Cardon, 2016)

Coaching-ul de echipă este un proces în care avem dialog, reflecţie, conştientizare, învăţare, acţiune şi răspundere.

„Obiectivele unui coaching sistemic de echipă rămân centrate concomitent pe dezvoltarea profesională a fiecărui membru al echipei cliente şi pe îndrumarea echipei în ansamblul ei în activitatea ei operaţională axată pe proiect, pe performanţă şi pe rezultatele întreprinderii.” (Cardon, 2016)

Coaching-ul de echipă permite fiecăruia dintre membrii ei să-şi dezvolte pe deplin potenţialul, iar echipei precum şi organizaţiei, să devină mult mai performantă într-un interval de timp predeterminat şi conform unui set de criterii predefinite şi măsurabile.

Daca esti interesat de coaching-ul de echipa te invitam sa te inscrii in programul „Coach pentru echipa campioana.

Alexandru FRUMOSU
Associate Certified Coach (ICF)
Associate Power Coach® (CLI)

 

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.