ATENTIE versus INTENTIE

Articol scris de Costel Coravu

Folosirea nefunctionala a acestor doua instrumente conduce la nemultumire, frustrare si orice alte sentimente de acest fel.

ATENTIA este o combinatie de ganduri si emotii. O concentrare de energie asemanatoare cu o raza laser. Atunci cand este implicata si emotia, care este o forma de manifestare de nivel ridicat a energiei,  atentia este cu adevarat eficace.

INTENTIA este forma de exprimare a vointei proprii , ceva dorit de noi a se intampla candva in viitor.

Care este relatia dintre ele ? Pentru a intelege mai bine , va propun sa folosim metafora unei calatorii.

Intentia poate fi in acest caz sa ajungem la o destinatie, pe care o stim.

Daca atentia este plasata pe destinatie, inseamna ca energia noastra este focalizata pe acea imagine mentala din viitor si nu pe realitatea calatoriei din fiecare moment. Rezultatul este ca destinatia este alimentata cu energie si creste ca importanta in timp ce actiunile facute pentru a o implini, calatoria in sine este lipsita de energie si eficienta si chiar periculoasa ( pentru ca nu acordam atentie factorilor reali care pot influenta calatoria noastra in orice moment ). Iar acest lucru este insotit de cele mai multe ori cu sentimente negative de frustrare si nemultumire provocate de comparatia continua dintre destinatie/dorinta  si locul in care ne aflam in prezent/realitate.

Daca atentia este plasata aici si acum, pe calatoria in sine, pe procesul/actiunile care sunt facute pentru a ajunge la destinatie, atunci nivelul de energie in fiecare moment este ridicat si eficienta actiunilor la fel. Rezultatul este bucuria calatoriei si ajungerea la destinatie mai rapid si in siguranta.

Articol scris de Costel Coravu