5 motive pentru care cel mai bun prieten NU este si un coach bun

DE CE CEL MAI BUN PRIETEN NU ESTE UN COACH BUN?

Coaching este mai mut decat o prietenie platita.
Adevarul este ca este mai greu sa fii coach decat prieten. In timp ce ambii au in comun aceeasi dorinta arzatoare de a te ajuta, un coach o face fara a te judeca, fara a-si exprima opinia si fara a da sfaturi. Asta inseamna ca nu asculta toate plangerile tale de invinovatire a universului si a parintilor/celor apropiati ai tai de toate „relele” din viata ta si nici nu se grabeste sa te „salveze”, sa iti „rezolve” problemele, sa iti ia partea si sa ii ameninte cu bataia pe cei care te-au tradat sau te-au ranit :).

In schimb un coach face cea ce frizeaza imposibilul. Ei te sprijina cu rabdare sa iti gasesti propria cale de a trece peste provocarea in cauza sau peste situatia care te tine treaz noaptea. Ei asculta. Cu adevarat! Indelung si profund, pana cand incepi sa iti auzi intelepciunea din propriile cuvinte si identifici adevarul din raspunsurile tale.

Iata 5 motive pentru care cel mai bun prieten/cea mai buna prietena nu este potrivit pentru a-ti fi coach ( chiar daca inima lor este alaturi de tine )

1. Nu asculta cu adevarat.
2. Pune intrebarile gresite.
3. Nu poate sa te motiveze.
4. Nu are toate raspunsurile.
5. Nu il/o poti concedia.

Dupa Merci Miglino, PCC

Daca te gandesti sa devii coach, inscrie-te in cursul  COACH pentru CAMPIONI.

Daca te gandesti sa faci apel la un coach, acceseaza site-ul nostru www.coachingpartners.ro.

new