„A FI sau … A AVEA ? Aceasta este întrebarea !”

un articol de Costel Coravu PCC (ICF)

Tocmai am urmărit un scurt video de prezentare a unui curs de trei zile destinat îmbunătățirii modului în care un jucator de tenis de câmp abordează „punctele importante” (așa numitele „big points”) în cadrul unui meci de tenis (sunt un pasionat jucător de tenis, care caută să își îmbunătățească mereu jocul). Iată cum mi-a provocat această vizionare articolul de mai jos, cu  titlul parafrazat din Hamlet.

In cadrul acestei prezentări, autorul, Mark Jeffery, a vorbit despre barierele care stau în calea jocului practicat în timpul unui meci de tenis, versus cel practicat în timpul unei sesiuni de antrenament.

El a menționat două ca fiind foarte importante:

  • O minte ” încețoșată ”, plină de tot felul de gânduri
  • Convingerile limitative despre sine și despre ce este posibil (”poveștile” pe care fiecare ni le spunem în legătură cu noi înșine și/sau cei/cele din jur)

În acest punct al prezentării, autorul a spus:

”Aceia dintre voi care spun că nu AU nici o „poveste” despre ei sunt în situația în care „povestea” este atât de mult asimilată încât CRED că acea poveste SUNT chiar ei.” (literele cu majuscule le-am precizat eu).

În momentul în care am auzit asta, am avut un moment de AHA! pe care am simțit nevoia să îl împărtășesc prin acest articol.

Am conștientizat la un alt nivel cât de importantă este distincția dintre A AVEA o ‚poveste’ și A FI ‚povestea’ în cauză (altfel spus dacă „povestea” EȘTI tu sau dacă povestea este A TA).

În limba engleză, doar două litere despart hăul care se deschide atunci când treci de la ”the story IS YOU” la „the story IS YOU(R’S)”).

Atunci când conștientizezi că TU EȘTI PERSOANA care a CREAT/ARE o ‚poveste’ (și NU EȘTI ‚POVESTEA’ în sine), se dechide o întreagă lume de posibilități. În acel moment ai acces la puterea de a o schimba, de a CREA și AVEA orice ‚poveste’ despre orice, în orice moment!

Dacă tu CREZI că „povestea” EȘTI tu, înseamnă că nu o poți schimba, întrucât‚ povestea ta este despre trecutul tău și trecutul nu mai poate fi schimbat.

VESTEA BUNĂ este că NU EȘTI ‚povestea’ si deci că poți schimba în orice moment orice ‚poveste’ despre tine și/sau trecutul tău.

Voi încheia cu un citat din Eckhart Tolle care spune așa:

Ce eliberare când am înțeles că vocea din capul meu nu este cine sunt eu !”

Dacă sunteți interesați să aflați cum puteți schimba povestea despre voi scrieți-ne.

Leave your thought

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.